Afbeelding

Volksuniversiteit Zuidlaren maakt zich op voor nieuw seizoen

Algemeen

ZUIDLAREN - Volksuniversiteit Zuidlaren organiseert in het nieuwe cursusjaar 2022-2023 in Zuidlaren en Eelde-Paterswolde weer diverse cursussen: om nieuwe dingen te leren én om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ook het komende cursusjaar zijn er nieuwe cursussen. Zoals de cursus geologie. Tom Reijers, een nieuwe docent bij de VuZ, geeft belangstellenden de gelegenheid om kennis over de ontwikkeling van de geologie op te doen. Dat kan in een korte kennismakingscursus van vier lessen, om vervolgens bij interesse een cursus van zes bijeenkomsten te kiezen. Franca Hiddink zal als nieuwe docente tekenen en schilderen haar lessen gaan verzorgen in Paterswolde en Zuidlaren. Verder heeft de VuZ Lidwien Schuitemaker aangetrokken. Zij gaat in Paterswolde de cursus beeldende kunstfilosofie geven.

De Volksuniversiteit heeft het aanbod van talencursussen flink uitgebreid. Voor Duits komt er een nieuwe leergang, waarbij met behulp van een vast cursusprogramma een aanbod van vijftien lessen voor vier opeenvolgende jaren gestart kan worden. Ook voor Engels komt er zo’n aanbod. Op woensdag 31 augustus wordt er een inloopavond over de talencursussen gehouden. Men kan kennismaken met de talendocenten en overleggen welk niveau het meest geschikt is.

Uiteraard is er komend cursusseizoen ook het vertrouwde aanbod van onder andere psychologie, natuurkunde, schilderen, aquarelleren, boetseren, keramiek, filosofie, astronomie, weerkunde en geschiedenis. Voor meer informatie over het cursusaanbod en over het programma van de inloopavond op 31 augustus kan men terecht op www.vuzuidlaren.nl. Voor vragen kan men van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 11.30 uur ook bellen naar 06-12256405.