Afbeelding

Divers cursusaanbod in nieuw seizoen Volksuniversiteit Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - In het nieuwe cursusjaar 2022-2023 organiseert de Volksuniversiteit Zuidlaren in Zuidlaren en in Eelde-Paterswolde weer diverse cursussen en workshops. Om nieuwe dingen te leren én om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het aanbod van Volksuniversiteit Zuidlaren heeft voor iedereen wel iets leuks. Ook het komende cursusjaar zijn er weer nieuwe cursussen, zoals de cursus geologie. Tom Reijers, een nieuwe docent bij de VuZ, geeft belangstellenden de gelegenheid om kennis over de ontwikkeling van de geologie op te doen. De cursus kunstgeschiedenis wordt op een andere manier aangeboden. Op de tweede dinsdag van de maand kan men meedoen aan een middag- of avondcursus, waarin docente Janneke Gelling haar programma op een nieuwe manier aan gaat bieden. Franca Hiddink zal als nieuwe docente tekenen en schilderen haar lessen gaan verzorgen in Paterswolde en Zuidlaren. Verder heeft de Volksuniversiteit Lidwien Schuitemaker aangetrokken, die de cursus beeldende kunstfilosofie in Paterswolde gaat geven.

Het merendeel van de cursussen van de VuZ betreft talencursussen. Zo is het streven om voor zowel Duits als Engels een nieuwe leergang op te zetten, waarbij met behulp van een vast cursusprogramma/methode een aanbod van vijftien lessen voor vier opeenvolgende jaren gestart kan worden. Ook is er gedacht aan de actuele situatie, waarin menig inwoner te maken heeft met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Docente Russisch Ludmilla Proshkina zal een aanbod van tien lessen verzorgen over de communicatie ten aanzien van de dagelijkse dingen. De Russische taal wordt immers ook door Oekraïners begrepen en gesproken.

Naast al deze nieuwe mogelijkheden is er het vertrouwde aanbod van onder andere schilderen, aquarelleren, boetseren, keramiek, filosofie, astrologie, weerkunde, geschiedenis, natuurkunde, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Het complete aanbod is te vinden op de website van Volksuniversiteit Zuidlaren: www.vuzuidlaren.nl. Hier kan men zich ook aanmelden voor de cursussen. Voor meer informatie kan men ook bellen naar 06-12256405.