De Hunzerunners.
De Hunzerunners.

Geslaagd jubileumfeest hardloopgroep De Hunzerunners

Algemeen

ANNEN - Hardloopgroep De Hunzerunners heeft onlangs het 15-jarig bestaan gevierd.

Recreatiecentrum Breeland in Annen bleek de perfecte plaats om samen sportief bezig te zijn én om gezellig bijeen te zijn en herinneringen op te halen. Elke club wordt gemaakt door de leden; reden om ook oud-leden uit te nodigen voor het vieren van deze mijlpaal. Vanzelfsprekend waren de initiatiefnemers van 2007 (Martin Boersma, Jan Koert Schipper, Erik Verkaaik en Hink Slagter) persoonlijk uitgenodigd.

Het sportieve deel bestond uit een combinatie van steppen en kanovaren en met name het steppen viel menigeen nogal zwaar. Ook bij het kanovaren bleek er onderscheid te zijn tussen de getalenteerden en de wat minder fortuinlijken. Laatstgenoemden kregen het nog zwaarder toen de regen met bakken uit de lucht kwam. Maar zoals het hardlopers betaamt wilde niemand van opgeven weten. Gelukkig hadden de meeste deelnemers droge kleding meegenomen en rond 18.30 uur kon de barbecue aangestoken worden.

Voorzitter Janny Buiten opende dit feestelijke gedeelte met een korte speech en medeoprichter én eerste voorzitter Hink Slagter kreeg daarna het woord. Hij stond in zijn toespraak stil bij de start van De Hunzerunners, waarbij hij eveneens memoreerde dat de schrik de ‘founding fathers’ indertijd om het hart sloeg toen het aantal aanmeldingen de verwachtingen ver bleek te overtreffen. Er was bijna sprake van paniek. Want veel leden, weinig trainers... hoe nu verder? Gelukkig is het allemaal goed gekomen en konden De Hunzerunners dus alweer het 15-jarig jubileum vieren.

Overigens blijkt er nog steeds behoefte aan een hardloopgroep in Annen. Een paar weken geleden zijn De Hunzerunners opnieuw gestart met een beginnersgroep van maar liefst achttien deelnemers.