Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen in provincie Drenthe toegenomen

Algemeen

TYNAARLO - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe is in september toegenomen. De sectoren ontwikkelden zich verschillend, met een toename van de WW in detailhandel, groothandel en zorg en welzijn en een afname in bouw, schoonmaak en chemische industrie. 

Eind september telde Drenthe 4237 WW-uitkeringen. Dat is 1,6 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in september toe met 51 (1,2 procent) ten opzichte van de vorige maand. Tussen de sectoren was een tweedeling te zien. Vanuit sectoren als bouw, schoonmaak, uitzendbedrijven en chemische industrie daalde de WW. Daartegenover staan sectoren waarin de WW toenam, zoals detailhandel, groothandel, zorg en welzijn en overige commerciële dienstverlening. Eind september 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Drenthe ruim lager dan een jaar eerder (25,6 procent).

In de gemeente Tynaarlo nam het aantal WW-uitkeringen in september licht toe: van 259 naar 260. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal uitkeringen in Tynaarlo met 23,5 procent gedaald. Momenteel zit 1,5 procent van de beroepsbevolking in Tynaarlo zonder werk.

Eind september telde Nederland 152.015 WW-uitkeringen. Dat is 1,6 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er 151.730 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee licht toe: met 0,2 procent. Een jaar geleden telde Nederland nog 207.918 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 55.903 uitkeringen (26,9 procent). De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.