Het echtpaar Nijland met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe)
Het echtpaar Nijland met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe)

Echtpaar Nijland uit Zuidlaren 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZUIDLAREN - Hendrik (Henk) Nijland en Aaltien Elisabeth (Alie) Nijland-Honebeek uit Zuidlaren zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Henk Nijland is geboren in Zeegse, Alie Honebeek zag het levenslicht in Haren. Op 23 november 1962 traden zij in het huwelijk. Henk was aanvankelijk werkzaam als beroepsmilitair. Alie was huisvrouw en gaf rondleidingen in het klooster in Ter Apel. In Ter Apel hebben zij ook enige tijd gewoond. In 1965 werd hun dochter Aaltje geboren. Na een carrièreswitch van Henk - hij ging van de marechaussee naar de landmacht - is het gezin naar Assen verhuisd, waar in 1968 zoon Jan werd geboren.

Na een aantal jaren woonachtig te zijn geweest in Assen verhuisde het gezin naar Duitsland, waar zij 5 jaar hebben gewoond. Henk is meerdere malen op uitzending geweest, waarvoor hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 1975 zijn Henk en Alie verhuisd naar Zuidlaren. Daar wonen zij nog steeds.

Na zijn eervolle vervroegde pensioen in 1994, zijn Henk en Alie erg actief geweest als vrijwilligers. Zij hebben verschillende rollen bekleed bij onder meer de scouting, de hervormde kerk, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) en de postzegelvereniging. Nu ze beiden over de 80 zijn, genieten ze samen met hun familie van het goede leven.

Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo kwam Henk Nijland en Alie Nijland-Honebeek eerder vandaag feliciteren met hun diamanten huwelijk.