De Vrouwen van Nu uit Tynaarlo aan het vilten bij Plaats de Wereld.
De Vrouwen van Nu uit Tynaarlo aan het vilten bij Plaats de Wereld.

Vrouwen van Nu op bezoek bij Plaats de Wereld

Algemeen

VRIES - De excursiecommissie van Vrouwen van Nu-afdeling Tynaarlo heeft vorige week een uitstapje georganiseerd naar Plaats de Wereld in Vries. De meeste leden waren hier nog nooit geweest, terwijl Plaats de Wereld al 10 jaar flink aan de weg timmert.

Na een fietstochtje naar Vries werden de Vrouwen van Nu hartelijk ontvangen bij Plaats de Wereld, en kregen een duidelijke uitleg over het reilen en zeilen van deze stichting. Johan en Yvonne Westerhof startten Plaats de Wereld in hun eigen woning aan de Tynaarlosestraat, en verhuisden later naar het oude gebouw van gemeentewerken in Vries. De Vrouwen van Nu kregen een kleine rondleiding door het gebouw en de tuin, waar ze bij elke ruimte tekst en uitleg kregen over wat men hier maakt en/of verbouwt. Plaats de Wereld heeft veel vrijwilligers die helpen met dingen maken, houtbewerken, schilderen, vilten met zoveel mogelijk natuurlijke materialen of in de tuin werken. Wat er in de tuin wordt verbouwd, wordt verkocht in de winkel, zoals groente, jam, kruiden en bloemen. In de winkel zijn ook leuke cadeaus verkrijgbaar; onder andere uniek handwerk, afkomstig uit eigen atelier. Ook is er een expositieruimte. Plaats de Wereld deelt kennis, vriendschap en inkomen binnen kleinschalige projecten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Na de rondleiding en een kop koffie gingen de Vrouwen van Nu aan het vilten. Ze kregen allen een stukje vilt, wol en ander materiaal, en goede uitleg van Yvonne Westerhof. Na afloop gingen de dames met een leuk werkje én een voldaan gevoel weer naar huis.