Afbeelding

Volop nieuwe cursussen bij Volksuniversiteit Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Bij Volksuniversiteit Zuidlaren starten - bij voldoende inschrijvingen - op maandag 9 januari meteen drie nieuwe cursussen.

In de cursus over ontwikkelingspsychologie wordt dieper ingegaan op de vraag op welke wijze we de opvoeding van onze kinderen in het huidige digitale tijdperk optimaal gestalte kunnen geven. Ook geeft docent Maarten van der Zee een cursus die mogelijkheden biedt om met meer inzicht eigen waarneming, emotie en motivatie beter in alledaagse situaties toe te kunnen passen.

Op 9 januari begint ook een cursus Russisch van tien lessen. Centraal staan spreken, lezen en communiceren in de Russische taal. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Toch is een zekere basis wel nodig, zoals bijvoorbeeld de kennis van het alfabet en enkele eenvoudige woorden en zinnen. De cursisten die in het najaar van 2022 zijn begonnen kunnen hier verder mee, maar nieuwe cursisten zijn ook zeker van harte welkom.

Op 10 januari beginnen - bij voldoende belangstelling - de cursussen Duits voor beginners en Duits voor gevorderden. Het gaat om vijf lessen per niveau. Leuk ter voorbereiding op de vakantie, of als voorproefje op een jaarcursus van vijftien lessen.

Volksuniversiteit Zuidlaren biedt ook weer volop creatieve cursussen, zowel in Zuidlaren als in Eelde-Paterswolde. Het aanbod omvat onder meer aquarelleren, tekenen en schilderen, keramiek, boetseren, fotograferen, korte verhalen schrijven en koken. Er zijn cursussen voor zowel gevorderden als beginners. Vanaf februari zullen bij voldoende inschrijvingen de vakantiecursussen voor de talen starten.

Meer informatie over de cursussen is te vinden op www.vuzuidlaren.nl.