Tijdens de bijeenkomst komen tal van 'watervraagstukken' aan de orde.
Tijdens de bijeenkomst komen tal van 'watervraagstukken' aan de orde.

Bijeenkomst GroenLinks en Water Natuurlijk in Vries

Algemeen

VRIES - GroenLinks afdeling Tynaarlo en Water Natuurlijk houden woensdag 8 februari in Vries een gezamenlijke bijeenkomst in aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezingen.

Beide verkiezingen zijn op 15 maart. ,,Er worden dan mensen gekozen die ons, burgers, vertegenwoordigen. Maar wat doen ze eigenlijk, waar staan ze voor?’’, aldus de organisatoren van de bijeenkomst.

GroenLinks afdeling Tynaarlo heeft contact gezocht met Water Natuurlijk, de groene stem in het waterschap. Bij beide partijen staan klimaat, natuur, circulaire samenleving enzovoort hoog op de agenda. Welke concrete maatregelen heeft Water Natuurlijk op het oog in het waterschap? En wat zijn de plannen van GroenLinks in Drenthe? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de openbare bijeenkomst in Vries. Beide organisaties zullen belangrijke watervraagstukken uiteenzetten. Wat doen we tegen wateroverlast, tegen droogte, hoe kunnen we water opslaan, wat zijn de bedreigingen voor de biodiversiteit?

Jeroen Niezen en Elze Reitsema, bestuurders van het waterschap, gaan hier op in namens Water Natuurlijk. Ook is aanwezig Lidwien Martens uit Donderen. Zij heeft zich kandidaat gesteld voor Water Natuurlijk. De visie van GroenLinks vanuit de provincie zal worden verwoord door Hans Kuipers, gedeputeerde in de provincie Drenthe.

De bijeenkomst wordt gehouden in café Onder de Linden, Brink 4 in Vries. De toegang is gratis, iedereen is welkom. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00.