Het Maelisagno Trio.
Het Maelisagno Trio.

Maelisagno Trio geeft concert in Museum Vosbergen

Algemeen

EELDE - Het Maelisagno Trio, een verrassende nieuwe aanwinst in de wereld van de kamermuziek, geeft op zondag 26 maart een concert in Museum Vosbergen in Eelde.

Het Maelisagno Trio bestaat uit sopraan Anneloes Kriek, celliste Gemma Smit en accordeoniste Ilse Kok. Ze leerden elkaar in 2019 kennen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in 2021 besloten zij hun vriendschap ook muzikaal te bezegelen. Ze vinden elkaar in hun liefde voor kamermuziek.

Vorig jaar won het ensemble de ArtEZ Chamber Music Sessions: The best of... en kreeg het ook de Vosbergenprijs: een volledig optreden in de reguliere concertserie van Museum Vosbergen. Ook van andere podia kwamen direct diverse aanbiedingen na het winnen van de prijs, waardoor de drie spelers in korte tijd veel podiumervaring wisten op te doen.

De expressiviteit van de menselijke stem, de warme klank van de cello en de veelzijdigheid van de accordeon geven het trio een breed klankkleurenpallet, waar ze in hun arrangementen dankbaar gebruik van maken. De programmakeuze wordt in ieder geval niet belemmerd door de bezetting van het trio en zo wordt gemakkelijk een reis gemaakt tussen de 17e en de 20e eeuw. Bovendien schromen de jongedames van het Maelisagno Trio niet om in andere formaties muziekstukken te presenteren en ook het solorepertoire voor de accordeon en de cello wordt niet vergeten. Het programma voor het concert in Museum Vosbergen omvat werken van onder meer Kurt Weill, Henri Purcell, Astor Piazzolla en Jules Massenet.

Kaartjes voor het concert van het Maelisagno Trio, dat om 11.00 uur begint, zijn verkrijgbaar via www.museumvosbergen.nl en te reserveren via 050-3081291.