Twee vrijwilligers van Voedselbos te Glimmen bij de productentafel.
Twee vrijwilligers van Voedselbos te Glimmen bij de productentafel.

Voorjaarsactiviteiten in Voedselbos te Glimmen

Algemeen

GLIMMEN - In de lente komt de natuur weer tot leven en dat kan men ervaren tijdens de voorjaarsactiviteiten van Voedselbos te Glimmen. Op vrijdag 31 maart van 14.00 tot 15.30 uur wordt de eerste rondleiding van dit jaar gegeven. En op de vrijdagen 14 april, 28 april en 12 mei kunnen belangstellenden hun kennis en vaardigheden verrijken met de Voedselbos-inspiratiecursus. En voor wie gewoon even wil rondlopen staat het hek van Voedselbos te Glimmen op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur open terwijl vrijwilligers bezig zijn met het bouwen van het educatiecentrum en het aanplanten van het voedselbos.

Tijdens de de rondleiding krijgt men uitleg over het voedselbos en het ontwerp en wandelt men door de verschillende beplantingszones met diverse eetbare bomen en planten. Men ziet de knaagsporen van de bever en misschien zelfs een ijsvogel over de Drentsche Aa scheren. Na de rondleiding is er voedselbosthee met iets verrassends te proeven. Op de productentafel ligt de oogst die al verwerkt is tot bijvoorbeeld verschillende soorten sap, theemix en fruitleer.

Tijdens de Voedselbos-inspiratiecursus krijgen deelnemers in drie ochtenden kennis en inspirerende voorbeelden aangereikt over wat een voedselbos tot een succes maakt. In deze cursus is er speciale aandacht voor de eetbare vijver. Ook leert men voedselbossmaken kennen tijdens de drie gezonde lunchproeverijen. De cursusleiders zijn Monique Wijn van De Godin Eetbaar Landschap en Marlies Duran, ontwerper van Voedselbos te Glimmen.

Wie graag meer wil weten over of bij wil dragen aan het voedselbos of het educatiecentrum kan terecht op de website www.voedselbosglimmen.nl. Hier kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de activiteiten. De bijdragen voor activiteiten en producten komen volledig ten goede aan de ontwikkeling van Voedselbos te Glimmen. Mensen met een kleine beurs kunnen altijd vragen naar de mogelijkheden via contact@voedselbosglimmen.nl.