Ben Teuben en Erik en Silvie Schuster van De Visfuik in Zuidlaren. (Foto: Steffanie Schuster)
Ben Teuben en Erik en Silvie Schuster van De Visfuik in Zuidlaren. (Foto: Steffanie Schuster)

Vishandel De Visfuik in Zuidlaren bestaat vijftien jaar

Algemeen

ZUIDLAREN – Vishandel De Visfuik in Zuidlaren bestaat 15 jaar. Erik en Silvie Schuster lieten hun viszaak in Haren achter om een nieuw bestaan op te bouwen in Zuidlaren. En dat is goed gelukt. ,,We hebben een goede band met de inwoners van Zuidlaren gekregen en een vaste clientèle opgebouwd. De klanten komen van heinde en verre naar onze zaak”, aldus Erik Schuster.

Een reden om naar Zuidlaren te verkassen was dat ze in het brinkdorp meer ruimte kregen. ,,Dat geeft ons meer mogelijkheden. Zo hebben we een zitje in de zaak waar de klanten hun vis kunnen eten. En met mooi weer hebben we een terras, waar veel gebruik van gemaakt wordt. En we wonen boven de winkel, wat ook erg handig is.”

Sinds drie jaar werkt schoonzoon Ben Teuben ook in de zaak. ,,Hij heeft een verleden in de horeca van Zuidlaren. Hij is handig met social media en dat werpt zijn vruchten af. Mensen lezen de berichten en komen dan als ze n de buurt zijn een visje bij ons eten. Veel vakantiegangers weten de weg naar de Millystraat te vinden. En daar houden we vaste klanten aan over. Je merkt dat de vakantieparken weer opengaan. De seizoengasten komen weer. We zijn er weer roepen ze als een harinkje komen happen.”

Kwaliteit en smaak staan bij De Visfuik voorop. En dat wordt erkend. Zo wonnen de Schusters de prijs voor Beste Haring in 2018 en 2019. En sinds 2017 mogen ze hun kibbeling de Lekkerste kibbeling noemen. Er zijn al enige jaren geen testen meer gehouden, dus we kunnen onze titels niet verdedigen, maar zo blijven wel de beste”, zegt Schuster lachend.