Afbeelding

Het Danskwartier doet mee aan Gekleurd Grijs

Algemeen

ZUIDLAREN - Culturele instellingen en kunstenaars in Drenthe zetten deze maand de deuren weer wagenwijd open voor senioren tijdens Gekleurd Grijs. 

Het Danskwartier uit Zuidlaren doet voor het eerst mee aan deze actiemaand en dat is bijzonder, want tot op heden waren de meeste dansers in het Danskwartier nog geen senior. Miranda van Toor is specialist op het gebied van dans met ouderen en stelde een samenwerking met het Danskwartier voor, zodat er nog meer mensen kunnen genieten van dans. Op donderdag 6, 13 en 20 april verzorgt Miranda danslessen voor actieve senioren van 10.15 tot 11.15 uur in studio 1 van het Danskwartier Zuidlaren (op de eerste verdieping, met de trap naar boven).

De danslessen zijn een mix van hedendaagse dans, improvisatie en samen dansen. De oefeningen kunnen zowel zittend als staand gedaan worden. ,,Het doel van de les in een combinatie van inspanning en ontspanning is plezier en bewegen op je eigen manier. We dansen op verschillende muziekgenres zoals klassiek, pop en oude hits’’, aldus Christel Kroese. Mochten de workshops een succes zijn, dan wordt er zelfs een wekelijkse cursus overwogen op de donderdagochtend. Opgeven kan per mail via info@danskwartier.nl.