Lefthand Freddy presenteert de nieuwe cd 'Cary on' in 't Keerpunt in Spijkerboor.
Lefthand Freddy presenteert de nieuwe cd 'Cary on' in 't Keerpunt in Spijkerboor. (Eigen foto)

Cd-presentatie Lefthand Freddy in ’t Keerpunt Spijkerboor

Algemeen

SPIJKERBOOR - Lefthand Freddy zal op zondag 16 april om 15.00 uur zijn nieuwe en langverwachte album Carry on presenteren in café ’t Keerpunt in Spijkerboor. Het is de opvolger van Soul strings uit 2015, een cd die op erg goede kritieken mocht rekenen. 

Fred Reining had al langere tijd een aantal songs in de la liggen, bedoeld voor een toekomstige cd. Nadat drummer Hans Waterman zijn drumsticks aan de wilgen had gehangen, keerde Hannes Langkamp terug in de band en werd ook Jan Diertens aan de line-up toegevoegd. Zo ontstond een nieuwe band, geschikt voor nieuwe nummers. Uiteraard is blues nog steeds de leidraad van de muziek van Lefthand, maar er zijn nu ook invloeden van rock en jazz in het werk terug te vinden. 

Voor de aanvang van de show wordt het eerste exemplaar van Carry on overhandigd aan de Drentse blueslegende Be Hegen, in wiens band het in 1980 allemaal begon voor Lefthand. 

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daarbuiten, getuige de vele lof uitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde door de jaren heen op allerlei grote festivals. Live is de band onverslaanbaar; recent rapporteerde bluesmagazine: ,,Weergaloze band, wat een spelvreugde: een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek! Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist, entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en de zaal in no time op de kop zet.”