Alie Seubers overhandigt het eerste exemplaar van haar vijfde boek 'Storm op komst' aan burgemeester Marcel Thijsen. (eigen foto)
Alie Seubers overhandigt het eerste exemplaar van haar vijfde boek 'Storm op komst' aan burgemeester Marcel Thijsen. (eigen foto)

Alie Seubers presenteert ‘Storm op komst’

Algemeen

ZUIDLAREN - Alie Seubers uit Annen heeft vorige week haar nieuwe boek ‘Storm op komst’ gepresenteerd bij molen De Wachter in Zuidlaren. Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo heeft het eerste exemplaar ontvangen.

Het boek is ontstaan tijdens het volgen van de molenaarsopleiding. Inmiddels is Seubers molenaar op De Wachter in Zuidlaren. ,,Tijdens de overhandiging van het boek was het weer prachtig, de zon scheen en met de molen op de achtergrond was het heel bijzonder, vooral omdat er op dat moment twee burgemeesters aanwezig waren’’, zegt Alie. In de molen ligt een balk met de naam burgemeester én de burgemeester komt ook nog voor in het verhaal wat zich afspeelt op de molen. Wat ik met het verhaal wil vertellen is dat wij dankbaar moeten zijn. Sla eens een arm om iemand heen en luister naar elkaar. Niemand, maar dan ook niemand mag gepest worden.’’

In het boek hangen donkere wolken als een verstikkende deken boven het dorp: wie heeft de dominee vermoord tijdens de jaarlijkse paardenmarkt? Nora vermoedt dat het met haar opa te maken heeft. Ze zoekt contact met de groep criminelen, maar of dat zo’n goed plan is: daar heeft zelfs haar coach, kickbokskampioen Sem Schilt uit Zuidlaren, zijn twijfels bij. Gelukkig komt zij haar jeugdliefde tegen, maar ook de man waar zij een gruwelijke hekel aan heeft is terug uit Amerika.

Door het schrijven en de molenaarsopleiding is het kleine meisje weer terug in Alie. ,,Huppelen, dansen en zingen, de molen maakt mij blij of het nou regent, hard waait, dat maakt mij niks uit. Ik voel mij er thuis.’’ Gekerfd in een balk kwam ze tijdens haar opleiding de initialen van molenaar Diek Medendorp uit Zuidlaren tegen in alle lesmolens. ,,Dit gaf zo’n apart gevoel dat ik dacht: ik ga hier iets mee doen. Samen met de lessen die ik had gevolgd voor het schrijven van een thriller kwamen er gaandeweg steeds meer beelden in mijn hoofd. Zo is het schrijven van dit boek ontstaan.’’