Afbeelding

Landgoed Bosch en Vaart opent de deuren

Algemeen

VRIES - Landgoed Bosch en Vaart in Vries opent op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, van 11.00 tot 16.00 uur de deuren voor publiek tijdens de Dag van het Kasteel. 

Deze editie heeft als thema ‘Upstairs/Downstairs’ en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Een kasteel kon vroeger niet bestaan zonder zijn personeel. Bij middeleeuwse kastelen waren koks, huisbewaarders, stalknechten en poortwachters bijvoorbeeld onmisbaar. Op latere buitenplaatsen waren zij ook onmisbaar, maar vond men bijvoorbeeld ook gouvernantes, linnenmeiden, koetsiers, dienstboden, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs. Juist de verhalen van deze belangrijke personen zijn echter door de geschiedenis heen vaak verdwenen en vergeten. Daarom worden deze mensen en hun werk dit jaar in de spotlight gezet. 

Er zijn in Vries twee rondleidingen door de tuinen van Bosch en Vaart, om 10.30 en 14.30 uur. Het privégedeelte van de tuin is opengesteld tussen 10.00 en 16.30 uur. Aangeraden wordt om de waterwandeling over het opengestelde deel van het terrein te lopen. Honden zijn niet toegestaan. De entree is gratis.