De blije scouts uit Zuidlaren die de eerste prijs wonnen van het NPK.
De blije scouts uit Zuidlaren die de eerste prijs wonnen van het NPK. (Eigen foto)

Scouts van Scouting Zuidlaren worden eerste op het NPK

Algemeen

MARNEWAARD - Zo’n 3500 scouts uit Noord-Nederland hebben zich afgelopen weekend verzameld voor het Noordelijk Pinkster Kamp dat sinds jaar en dag wordt gehouden in de Marnewaard nabij Lauwersoog. 

Van bevers tot stam, alle leeftijdsgroepen waren vertegenwoordigd. Ook de leden van Scouting Zuidlaren de Rangers waren aanwezig. Het kamp begon vrijdag met het opzetten van alle tenten, keukens en wasplaatsen bij de scouts van 11 tot 15 jaar. Alles moest strak en netjes geknoopt, want de scouts waren erop gebrand om te winnen. De keukens en tenten werden gecontroleerd op netheid van het knopen, maar ook op de schoonheid van het kamp en het algehele plaatje. Er werd ook gekeken naar het thema: Maffia!

Tijdens de grote opening op zaterdag was iedereen aanwezig en werd het eeuwig vuur ontstoken. Zondag was het tijd voor spelletjes en hikes, waar ook punten verdiend konden worden. De ouders kwamen maandag op bezoek om de creaties van de scouts te bekijken, met aansluitend de sluiting en prijsuitreiking. Hier kwam antwoord op de belangrijkste vraag: wie wint de vlag/het kamp? Er streden 45 groepen om de winst. Van plek 6 werd langzaam gewerkt naar plek 1 en uiteindelijk kwam het verlossende woord: Scouting Zuidlaren was de beste groep. Alle 27 scouts stonden te springen en hopman Ton mocht het eeuwig vuur blussen. Elke groep nam een stukje houtskool mee om volgend jaar het eeuwig vuur weer samen te ontsteken. 

De leiding is trots op wat de scouts gepresteerd hebben.