Afbeelding

Oldtimertrekkers toeren door de regio

Algemeen

ZUIDLAREN – De Tentoonstellingsvereniging Oostermoer organiseert op zaterdag 10 juni de zesde editie van de Oldtimer Trekker Toertocht met start en finish in Zuidlaren. 

Na het overweldigende succes van vorige tochten belooft ook deze voorjaarstocht met wederom een nieuwe route weer speciaal te worden. Meer dan zeventig oldtimer enthousiastelingen zullen zich vroeg in de ochtend verzamelen bij Manege Laarwoud in Zuidlaren. Vanaf 8.30 uur staat de koffie klaar, waarna om 10.00 uur het officiële startschot klinkt.

De deelnemers passeren in deze editie de provinciegrenzen. De tocht voert de oldtimer trekkers over een route van 50 kilometer door het Drentse en Groningse land. Vanaf Zuidlaren trekt de stoet langs De Groeve, Kiel-Windeweer, Borgercompagnie en Muntendam dwars door het centrum van Veendam. Op de terugweg worden de dorpen Annerveenschekanaal en Spijkerboor aangedaan om via de oude verkavelingsweg en landerijen weer in Zuidlaren uit te komen. 

,,Het Oostermoerfeest is van oudsher een landbouwtentoonstelling en het boerenbestaan heeft altijd een speciale plek tijdens het feest’’, laat voorzitter Geert Everts weten. ,,De oldtimer trekker tocht past helemaal in de sfeer van Oostermoer en we zijn blij dat we zoveel enthousiaste Oldtimer chauffeurs mogen ontvangen. Het wordt een heel gezellige dag.’’