Afbeelding

Bruggen De Groeve, Zuidlaren en Zuidlaarderveen afgesloten

Algemeen

TYNAARLO - Een gedeelte van de N386 is van 7 augustus tot en met 17 december afgesloten voor autoverkeer. In die periode wordt in opdracht van de provincie Drenthe de bestaande provinciale brug over de Oostermoerse Vaart in De Groeve vervangen. 

In de bouwvak, vanaf 7 augustus, wordt de bestaande brug gesloopt. Daarna wordt een nieuwe brug geplaatst, waarbij ook een faunapassage wordt aangelegd. In combinatie met werkzaamheden aan de brug wordt ook asfaltonderhoud gedaan. In de laatste drie weken van september komt er nieuw asfalt op de Hunzeweg. Voor fietsers en voetgangers komt er een tijdelijke brug ten noorden van de bestaande brug. Het verkeer wordt omgeleid met borden. De omleidingsroutes (één voor landbouwverkeer en één voor personenauto’s) worden uitgezet over gelijkwaardige wegen.

Vervangen bruggen Zwetdijk en Oude Dijk
Omdat de bruggen Zwetdijk en Oude Dijk tussen Zuidlaren en Zuidlaarderveen aan het einde van hun levensduur zijn moeten deze eveneens vervangen worden. De gemeente Tynaarlo start daar op woensdag 6 september mee, de werkzaamheden duren tot en met december. Vanaf januari kunnen beide bruggen weer worden gebruikt. Geprobeerd wordt om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. De gemeente begrijpt dat het lastig is dat meerdere bruggen tegelijkertijd worden vervangen, maar eerder beginnen was niet mogelijk vanwege tekort aan materiaal en de werkzaamheden uitstellen vindt de gemeente in verband met de veiligheid niet verantwoord.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de brug Nieuwe Dijk tussen Zuidlaren en Zuidlaarderveen. Deze brug is dit voorjaar vervangen.