De ‘Witte Wieven’ van Mathilde Leonore.
De ‘Witte Wieven’ van Mathilde Leonore. (Eigen foto)

Volksvermaken Vries luistert doorkomst EK-renners in Vries op

Algemeen

VRIES - De eliterenners van het EK wielrennen zullen op 24 september door Vries komen. Natuurlijk laat Volksvermaken Vries dit niet zomaar voorbijgaan en heeft een omlijstend programma voorbereid. 

Het programma begint om 11.00 uur met een dorpspicknick op het terrein van de Bonifatiuskerk. ,,We doen deze picknick in de vorm van een potluck. Dit betekent dat iedereen iets voor de picknick meebrengt en dan is er altijd genoeg. Te denken valt aan lekkere hapjes, broodjes of een zoet bakseltje, gerechtjes waar je geen bestek voor nodig hebt. Met al die hapjes, broodjes en andere inbreng maken we een mooi buffet. Voor soep, koffie en thee wordt gezorgd”, zegt Tonnie van de Koolwijk van VvV. 

Het is de verwachting dat de wielrenners tussen 12.20 en 13.30 uur over de Brink passeren. 

Aansluitend staat op het terras bij Grand Café Onder de Linden een podium klaar waarop lokaal talent de kans geboden wordt om op te treden. Artiesten en muzikanten uit Vries of de oude gemeente Vries kunnen het podium betreden. Het podium staat voor een deel van de tijd tot 17.30 uur voor hen klaar”, aldus Van de Koolwijk. ,,Ook na de doorkomst van de wielerprofs is het tijd voor ‘Vries op wielen’, een activiteit voor de jeugd. Een aantal steps en driftbikes staan voor hen klaar op de Brink, waarmee ze sportief en actief aan de slag kunnen.”

Verder zijn er op de Brink een tweetal tijdelijke kunstinstallaties te zien, waaronder de Wall of Drentse Fame; een installatie waarin heden, verleden en toekomst van Drenthe is verbeeld door verschillende inwoners van Vries. Dit onder leiding van kunstenares Antje Kazemier van Artak. En natuurlijk zijn de ‘Witte Wieven’ van Mathilde Leonore niet te missen. De dansende beweging van de doeken die zachtjes deinen in de wind en constant veranderen van vorm zorgen voor een mystieke sfeer.