Afgelopen weekend is een begin gemaakt met de eerste schilderijen. (eigen foto)
Afgelopen weekend is een begin gemaakt met de eerste schilderijen. (eigen foto)

Kunstcollectief RinseKoetjeBil brengt ‘De Kleine Prins’ tot leven

Algemeen

ZUIDLAREN - De Kleine Brink in Zuidlaren is de nieuwe thuisbasis voor een opwindende kunstmanifestatie die kunstliefhebbers aantrekt. 

Kunstcollectief RinseKoetjeBil is begonnen met live schilderen op deze plek, waarbij ze zich laten inspireren door het geliefde verhaal van De Kleine Prins. De grote schilderijen - met een afmeting van 2,6 x 2,1 meter - krijgen in de loop van deze maand steeds meer vorm. De Kleine Prins, een tijdloos literair werk van Antoine de Saint-Exupéry, komt tot leven in een reeks indrukwekkende schilderijen die in real-time worden gecreëerd op de Kleine Brink. 

Jitske, Klaas en Eske zetten hun talenten op het doek om de diepe betekenis van het verhaal uit te drukken. De manifestatie biedt niet alleen een visueel spektakel, maar ook een auditieve traktatie. Geke Blok leest delen uit De Kleine Prins voor om bezoekers nog dieper in het betoverende universum van het verhaal te trekken. Dit samenspel van woord en beeld creëert een unieke ervaring die de zintuigen prikkelt. Op de Kleine Brink vindt men ook een krijtbord met aankondigingen van de geplande activiteiten tijdens de manifestatie. Verder komt er een verhalenverteller en is er live muziek. 

Het kunstcollectief is elke vrijdag en zaterdag in september vanaf 10.00 uur aanwezig op de Kleine Brink in Zuidlaren, dus er is genoeg tijd voor bezoekers om langs te komen en zichzelf te laten inspireren door de kunstwerken. Deze schilderijen worden op dinsdag 10 oktober geveild in het Brinkhotel, waar iedereen een bod kan doen. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel.