Afbeelding
(Foto: Liam Kuiper/LK Media)

Minder bezoekers bij grasbaanraces Annen

Algemeen

ANNEN – De grasbaanraces in Annen hebben dit jaar tussen de twee- en tweeënhalf duizend bezoekers getrokken. Dat waren er ongeveer duizend minder dan vorig jaar. 

Jakob Schuiling van MC Annen vermoedt dat het komt door het mooie weer. ,,Veel mensen hebben waarschijnlijk nog een dagje strand gepakt of zijn naar de camping gegaan. Ook waren er veel activiteiten dit weekend. We zijn ook een weekend eerder dan normaal. Zo waren er op het TT-circuit in Assen historische races. Dat er in Anloo zaterdag ook grasbaanraces waren maakt niet uit. Dat bijt elkaar niet. De races verliepen zonder incidenten. ,,Het was vooral gezellig.” 

Het was puffen langs de baan met 30 graden op de thermometer. Ondanks de warmte kwamen er 125 deelnemers aan de start van de 18e editie van de Ototec Grasbaanraces. Coureurs in de 50cc tot 500cc en ook de zijspannen gingen deze dag de strijd aan.

De jongste deelnemers op de 50cc konden Nederlands kampioen worden en doen dan ook extra hun best. Jordi Schuiling zit het racen al vroeg in het bloed, de hele familie Schuiling is dan ook vrijwilliger bij Mc Annen. Jordi wordt derde. Ramon Hummel pakt de tweede plaats en Nederlands kampioen wordt Luca Balkema. Bij de Regioklasse doen ook minder geoefende rijders mee. Leon van der Veen ervaart dat het nog niet zo makkelijk is en is blij dat hij niet in de schotten eindigt. Robert Bonder wordt Regiokampioen, Jasper Smit tweede en Harmen Hollander eindigde als derde.

Het podium van de 50cc-klasse.