Afbeelding
(Eigen foto)

Ontdek ritmische gymnastiek bij RSG Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - RSG Zuidlaren is ook met het nieuwe seizoen begonnen. Deze vereniging voor ritmische gymnastiek is een van de weinigen in de provincie Drenthe waar deze tak van sport beoefend kan worden. 

Ritmische gymnastiek is een sierlijke combinatie van muziek, dans, acrobatische bewegingen en choreografie met de materialen knots, touw, hoepel, lint en bal. Dit kan individueel, in een duo of in groepsverband uitgevoerd worden.

Bij RSG Zuidlaren staat het plezier in de sport altijd voorop. Het is een jonge vereniging die zowel recreatief als op regionaal en landelijk wedstrijdniveau actief is. De vereniging combineert het plezier in bewegen met het competitieve element. 

Iedereen die geïnteresseerd is, kan meedoen aan de recreatieve trainingen. Tot de herfstvakantie is dat zelfs helemaal gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. De enthousiaste trainsters staan elke woensdag op twee locaties klaar om nieuwe leden te verwelkomen. De trainingstijden in de gymzaal aan de Julianalaan zijn: 16.15 tot 17.15 uur: vanaf 3,5 jaar en groep 1-2; 17.15 tot 18.15 uur: groep 3-4 en 18.15 tot 19.15 uur: groep 5 en 6. Groep 7 en 8 en leerlingen van het voortgezet onderwijs trainen van 18.00 tot 19.00 uur in Gymzaal Ludinge.

Tijdens de lessen worden basisvaardigheden van het materiaal, lenigheid en behendigheid aangeleerd, in combinatie met sport en spel. Een perfecte kans om de sport te leren kennen. Kinderen van de jongste groep kunnen bovendien het Nijntje beweegdiploma of beweegdiploma 2 halen.

Meer informatie over ritmische gymnastiek en RSG Zuidlaren is te vinden op de website van de vereniging: www.rsgzuidlaren.com