De brug over de Oostermoerse Vaart in De Groeve wordt momenteel vervangen, waardoor veel automobilisten een sluiproute kiezen.
De brug over de Oostermoerse Vaart in De Groeve wordt momenteel vervangen, waardoor veel automobilisten een sluiproute kiezen.

Maatregelen moeten sluiproutes in Zuidlaarderveen tegengaan

Algemeen

ZUIDLAARDERVEEN - Vanwege de werkzaamheden aan de bruggen in De Groeve en tussen Zuidlaren en Zuidlaarderveen is sinds vorige maand een omleidingsroute ingesteld voor een gedeelte van de N386. 

Het verkeer wordt omgeleid met borden. De omleidingsroutes, één voor landbouwverkeer en één voor personenauto’s, zijn uitgezet over gelijkwaardige wegen. De afgelopen weken is gebleken dat veel auto’s niet de aangegeven routes volgen en kiezen voor sluiproutes. Dit leidt tot gevaarlijke situaties en daarom nemen de provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo maatregelen om de verkeersdruk via de lokale wegen af te laten nemen. Daarbij moet gedacht worden aan verkeersremmende maatregelen. Daarnaast vragen gemeente en provincie toch zoveel mogelijk de omleidingsroutes te volgen of het rijgedrag aan te passen als men de lokale wegen kiest. 

De brug over de Oostermoerse Vaart in De Groeve wordt momenteel vervangen. Voor fietsers en voetgangers is een tijdelijke brug geplaatst ten noorden van de bestaande brug. Tegelijkertijd worden de bruggen Zwetdijk en Oude Dijk tussen Zuidlaren en Zuidlaarderveen vervangen. De gemeente Tynaarlo vindt het in verband met de veiligheid van de bruggen niet verantwoord het onderhoud aan de bruggen Oude Dijk en Zwetdijk uit te stellen totdat de werkzaamheden aan de provinciale brug in De Groeve klaar zijn. Om de verbinding tussen Zuidlaren en Zuidlaarderveen zo optimaal mogelijk te houden heeft de gemeente Tynaarlo begin 2023 de brug in de Nieuwe Dijk al vervangen.

De werkzaamheden duren tot en met medio december. Tot die tijd blijft een deel van de N386 afgesloten voor autoverkeer.  Op www.provincie.drenthe.nl/wegen is meer informatie over deze en andere werkzaamheden te vinden.