John Visscher van De Stiep neemt de cheque in ontvangst.
John Visscher van De Stiep neemt de cheque in ontvangst. (Foto: Gerrit Denekamp)

Zorgboerderij De Stiep ontvangt cheque van kerken

Algemeen

ZUIDLAREN – Zorgboerderij De Stiep in Zuidlaren heeft zondag een cheque van 6960,94 euro gekregen van de drie kerken van de federatie PKN Anloo/Zuidlaren. De drie kerken hebben geld ingezameld met collectes en andere acties zoals fotoshoots, fotocursus en uienverkoop. De cheque werd tijdens de kerkdienst overhandigd aan Ad Duijn, locatiemanager van De Stiep. 

De zorgboerderij biedt werk en dagbesteding aan deelnemers met een beperking aan. Het werk is vooral gericht op moestuin- en landschapsonderhoud, verzorgen van de dieren zoals paarden, geiten, konijnen, cavia’s en kippen, licht productiewerk, horeca/catering en de bakkerij. Er is een theeschenkerij, landwinkel en speeltuin. De Stiep biedt dagbesteding aan mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt kunnen werken.

Met het bedrag kan De Stiep een aantal wensen realiseren. Zo wordt de paardenopvang verbeterd, plantgoed aangekocht en speeltoestellen voor kinderen uitgebreid. Een bezoek aan De Stiep wordt daarom zeer aanbevolen voor inwoners van Zuidlaren en omstreken. De gezellige winkel en het terras zijn ook met kinderen zeker een bezoek waard.