Amber Haafs, Natasja Nieborg en Jantien Weber in de nieuw geopende bakkerij in Zuidlaren.
Amber Haafs, Natasja Nieborg en Jantien Weber in de nieuw geopende bakkerij in Zuidlaren.

Bakkerij Haafs opent een nieuwe vestiging in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN – Het winkellint van Zuidlaren heeft er weer een nieuw gezicht bij: afgelopen donderdag heeft Bakkerij Haafs haar deuren geopend aan de Stationsweg 28, in het oude pand van Hebbes.

Met de opening van deze bakkerij staat het aantal vestigingen van het familiebedrijf inmiddels op vijf. Eerder werden al winkels geopend aan het Raadhuisplein en Anjerplein (Haren) en in Vries en Winsum. ,,Eigenlijk zijn we hier terecht gekomen via Liever Anders, aan wie wij altijd brood hebben geleverd. Nu zij hun deuren gesloten hebben, leek het een goed moment om ons verzorgingsgebied verder uit te breiden. En Zuidlaren is voor ons wel interessant’’, zegt Amber Haafs, die als tweede generatie in het bedrijf werkt. Haar ouders Wilfred en Petra Haafs hebben in 1994 de eerste bakkerij/winkel geopend in Haren.

Bakkerij Haafs verkoopt zowel brood als banket. ,,Maar de hoofdmoot is voor ons toch wel brood. We verkopen uiteraard alle soorten brood, maar hebben ook wel onze specialiteiten, zoals de ruwe bolster en de rogge zonnepit.’’ Mensen kunnen uiteraard altijd in de winkel terecht voor hun aankoop, maar bestellingen via de website www.bakkerijhaafs.nl zijn ook mogelijk. Sinds de openingsdag is het al behoorlijk druk geweest in de bakkerij. ,,We hebben heel wat leuke reacties ontvangen van klanten en ook de big shopper vol lekkere producten die we als openingsaanbieding hebben, loopt als een speer.’’

Bakkerij Haafs is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.