Wethouder Peters opent samen met de kinderen de nieuwe speeltuin in Zuidlaren.
Wethouder Peters opent samen met de kinderen de nieuwe speeltuin in Zuidlaren.

Nieuwe speeltuin geopend in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Buurtvereniging Noorder-Es in Zuidlaren heeft zaterdagmiddag een nieuwe speeltuin geopend aan de Mensinge in het brinkdorp. 

De speeltuin is uitgebreid met een kleine klimglijbaan voor de allerjongsten en een balansparcours voor zowel de kleinere als grotere kinderen. De gemeente heeft de kosten voor de glijbaan op zich genomen, omdat voor hen uitbreiding voor de allerkleinsten prioriteit heeft. Wethouder Jelbrich Peters van de gemeente Tynaarlo kwam daarom langs om de speeltuin samen met de kinderen te openen. Er was een lang lint om de hele speeltuin gespannen en alle aanwezige kinderen mochten samen met de wethouder, de gemeenteambtenaar en vertegenwoordigers van de Rabobank en de buurtvereniging allemaal tegelijk dit lint doorknippen. 

,,Het was een hele gezellige middag! Er waren zeker veertig kinderen aanwezig bij de opening en minstens zoveel ouders’’, zegt Léonie Berkouwer, voorzitter van de buurtvereniging. ,,De nieuwe speelattributen zijn heel positief ontvangen en de kinderen hebben dan ook volop gespeeld.’’ De gemeente Tynaarlo deelde bovendien bidons, water en fruit uit en er was extra spelmateriaal beschikbaar gesteld door de buurtsportcoaches van de gemeente. ,,We zijn blij dat we deze wens hebben kunnen realiseren door bijdragen van de gemeente en de Rabobank, maar vooral ook door alle donaties vanuit de wijk.’’