Afbeelding

Ritola wint thuis met 20-18 van AVO uit Assen

Algemeen

ZUIDLAREN - De korfballers van Ritola uit Zuidlaren hebben afgelopen zaterdag gewonnen van AVO uit Assen. In een zeer spannende wedstrijd kwam de winst mede tot stand door een voortreffelijke invalsbeurt van Roland Jansen, die de geblesseerde Hylke van Gorkum verving.

In de eerste helft ging de strijd volledig gelijk op. Na een 0-2 achterstand scoorde Ritola de 2-2. Via 5-5 keken de Zuidlaarders nog eens tegen een 6-8 achterstand aan, maar daarna zorgde Roland Jansen met twee gave treffers voor 8-8. Het rustsignaal werd gegeven bij een 9-9 stand op het scorebord. Na de thee doelpuntte AVO meteen, wat 9-10 betekende. Met twee treffers nam Ritola daarna voor het eerst een voorsprong: 11-10. Via 12-13 stond de thuisploeg even later toch weer op achterstand, maar via 13-13 en 14-14 stond er halverwege de tweede helft 15-15 op het bord.

Opnieuw twee maal Roland Jansen bracht de stand op 17-15. Even later maakte Eline Haan zelfs 18-15 en leek de wedstrijd beslist. AVO liep echter nog één keer in tot 18-16, maar na 19-16 en 20-17 werd de eindstand met 20-18 bereikt. In de slotfase viel Folkert Bergsma nog zeer verdienstelijk in om de rebound beter te verzorgen. Op zaterdag 30 september speelt Ritola weer thuis tegen Nic. uit Groningen. De wedstrijd in sporthal De Zwet begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Roland Jansen 7, Eline Haan 6, Saskia Gubler 2, Roy Terpstra 2, Tessa Doedens 1, Britt Terpstra 1 en Stan Terpstra 1.