De schilderijen naderen hun voltooiing.
De schilderijen naderen hun voltooiing. (Eigen foto)

Cultureel project op Kleine Brink Zuidlaren wordt afgerond

Algemeen

ZUIDLAREN - Het is een bijzondere tijd voor kunstliefhebbers en de lokale gemeenschap van Zuidlaren. Twee indrukwekkende schilderijen worden komende vrijdag en zaterdag op de Kleine brink voltooid en op zaterdag overhandigd aan de Rotary Zuidlaren/Anloo. De rotaryclub gaat de werken veilen ten behoeve van het Taalhuis. De wethouder van kunst en cultuur, Miguel Ririhena, zal kennismaken met de kunstenaars, maar ook een bijzondere literaire voordracht verzorgen. 

De laatste kans om collectief RinseKoetjeBil aan het werk te zien met deze grote schilderijen is vrijdag en zaterdag. De kunstwerken zijn in elf dagen geschilderd, live voor publiek op de Kleine Brink in Zuidlaren. De mensen konden in de maand september de schilderijen zien vorderen. Op deze dagen is ook steeds om 14.30 uur voorgelezen uit De Kleine Prins. De schilderijen zijn op dit beroemde boek geïnspireerd. Wethouder Miguel Ririhena zal zaterdag om 14.30 uur gaan voorlezen uit dit boekje Deze klassieke novelle, geschreven door Antoine de Saint-Exupéry, heeft wereldwijd miljoenen harten veroverd en heeft een blijvende indruk gemaakt op lezers van alle leeftijden. De wethouder zal specifiek het laatste hoofdstuk van het boek voordragen, Daarna tussen 15.00 en 16.00 uur worden de schilderijen aan de Rotary overgedragen. Deze gaan de veiling verzorgen op 10 oktober om 20.00 uur in het Brinkhotel Zuidlaren de opbrengst gaat naar Het Taalhuis Zuidlaren. 

Met de afronding van deze twee opmerkelijke schilderijen en de literaire voordracht door de wethouder wordt het creatieve proces afgerond.