Radboud Hilarides is de speler van Flash te slim af.
Radboud Hilarides is de speler van Flash te slim af. (Foto: Thomas Posthuma)

Volleybalheren Ritola zijn dichtbij overwinning, maar verliezen toch

Algemeen

ZUIDLAREN - Het eerste herenteam van Ritola Volleybal uit Zuidlaren speelde afgelopen vrijdag tegen Flash uit Nieuwleusen en verloor nipt met 2-3 in sets. 

Flash is nieuwkomer in de 2e divisie en had uit de eerste twee wedstrijden twee punten meer behaald dan Ritola. De eerste set begon Ritola ver onder de maat en keek door een aantal goede sprongservices van Flash gelijk tegen een flinke achterstand van 0-9 aan. Flash bracht veel servicedruk en de passing liep niet bij Ritola. De eerste set was met 14-25 dan ook een prooi voor Flash. 

Waar Ritola niets te vertellen had in de eerste set kwamen ze in de tweede set meer aan volleyballen toe. De volleybalheren kwamen terug in hun spel met goede servicedruk en mooie rally’s die ze naar zich toe konden trekken. Door de tweede set te winnen met 25-15 werd de stand gelijk getrokke. Ook in de derde set startte Ritola weer goed: Flash werd flink onder druk gezet, waardoor de ploeg moeite kreeg om te scoren. Flash kon niet terugkomen in het spel van de eerste set die zo succesvol was binnengehaald en dus ging ook set 3 naar de mannen uit Zuidlaren met 22-25. 

In de vierde set begon de service van Flash weer te draaien, waardoor Ritola al gauw tegen een achterstand aankeek. Tot 20-20 kon Ritola terugkomen, maar het moest de set toch aan Flash laten (22-25). Een vijfde set was nodig om een beslissing te vellen over deze wedstrijd. Ritola begon sterk en wist een voorsprong van 7-4 te bemachtigen, maar het was Flash dat aan het langste eind trok met 11-15.