Afbeelding

Ritola verliest spannende wedstrijd van Nic.

Algemeen

ZUIDLAREN - De korfballers van Ritola uit Zuidlaren hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen het Groningse Nic. met 18-20 verloren. 

Een groot deel van de wedstrijd was de ploeg uit Zuidlaren gelijkwaardig aan de Groningers, maar in de slotfase kwam de thuisclub net iets te kort. In de eerste helft keek Ritola snel tegen een 0-1 achterstand aan, maar het werd ook weer vlot 1-1. Na zeven minuten stond er 3-3 op het scorebord, waarna doelpunten om en om zorgden voor een 7-7 stand na twintig minuten spelen. Hierna nam Ritola zelfs twee punten voorsprong: 9-7. Beide ploegen scoorden hierna twee maal, wat zorgde voor 11-9 met nog vier minuten op de klok. Helaas kon Ritola deze voorsprong niet vasthouden, sterker nog: Nic. scoorde vier maal en met de stand 11-13 was het rust. 

In de tweede helft lieten de Drenten het er niet bij zitten en na tien minuten stond er weer een hoopvolle 14-15 op het scorebord. Na 15-16 scoorde Nic. drie maal, waardoor Ritola op een kansloze achterstand van 15-19 kwam. In de slotfase, met nog enkele wissels, werd de einduitslag bepaald op 18-20, waarin de wissels nog een flink aandeel hadden.

Doelpuntenmakers: Roland Jansen 4, Melvin Spoelder 3, Saskia Gubler 2, Eline Haan 2, Stan Terpstra 2 , Folkert Bergsma 1, Tessa Doedens 1, Hylke van Gorkum 1, Lisa Huizinga 1 en Roy Terpstra 1. 

Op zaterdag 7 oktober speelt Ritola een uitwedstrijd tegen OKO in Opende. De wedstrijd begint om 16.30 uur.