Afbeelding
(Eigen foto)

Ritola volleybalheren pakken de winst in Hoogeveen

Algemeen

HOOGEVEEN - Het eerste herenteam van Ritola speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen Olhaco uit Hoogeveen en gingen met een 3-2 overwinning aan de haal.

De heren van Ritola begonnen hun wedstrijd voortvarend en de gehele set behielden ze een gedegen voorsprong. Olhaco kon geen vat krijgen op het spel van de mannen uit Zuidlaren. De eerste set was een prooi voor Ritola (19-25).

De tweede set was het Olhaco die de touwtjes in handen had. Ritola kon niet het spel spelen van de eerste set en zo kon de thuisploeg profiteren van de mindere fase van Ritola (25-21).

In de derde set keek Ritola alweer gauw tegen een achterstand aan. Er werd te weinig servicedruk gegeven en ook de passing liep in deze fase van de wedstrijd wat minder. Ritola kwam aan het einde van de set nog even op gelijke hoogte met Olhaco maar kon niet beslissend zijn. Olhaco pakte ook de derde set (25-23).

Om met de overwinning naar huis te gaan wisten de mannen uit Zuidlaren wat hun te doen stond, nog twee sets winnen. In de vierde set was het Ritola die de wedstrijd weer naar zich toe kon trekken. Ook de servicedruk aan de kant van de gasten zorgde ervoor dat ze op een 18-10 voorsprong kwamen te staan. Aan het einde van de set kon Olhaco nog even terugkomen maar de marge was net te groot. (20-25)

De vijfde beslissende set begon Ritola wat afwachtend waardoor Olhaco met een 4-1 voorsprong startte. Ritola trok de stand gelijk en alles viel toen de goede kant op voor de Zuidlaarders (11-15). Zo keerde Ritola met een 3-2 winst huiswaarts.

Ritola speelt vrijdag om 19.30 uur in de Zwet tegen Emmen’95 H1.