Piet en Roelie Tissingh uit Zuidlaren kregen de felicitaties van burgemeester Marcel Thijsen. (foto: Persbureau Drenthe)
Piet en Roelie Tissingh uit Zuidlaren kregen de felicitaties van burgemeester Marcel Thijsen. (foto: Persbureau Drenthe)

Piet en Roelie Tissingh vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

ZUIDLAREN - Piet Tissingh en Roelie Kok uit Zuidlaren hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 85-jarige Piet wordt geboren in Wanneperveen als jongste zoon in een gezin van dertien kinderen, de 83-jarige Roelie ziet het levenslicht in De Wijk als derde dochter en krijgt er twee jaar later nog een zusje bij. Met zijn vieren groeien ze op in De Wijk. Piet hoeft niet in militaire dienst, omdat er al genoeg broers dienstplicht hebben vervuld. Piet en Roelie trouwen op 20 december 1963 in De Wijk en krijgen samen twee zoons: Gerrit en Bert. Inmiddels is de familie verder uitgebreid met vier kleinkinderen. 

Piet is in zijn werkzame leven smid en wil zijn eigen bedrijf beginnen. In 1964 kopen Piet en Roelie een kleine smederij van de familie Klompsma aan de Koningstraat in Zuidlaren, maar dat had ook zomaar een andere plaats in Nederland kunnen zijn. Het bedrijf wordt twee jaar later uitgebreid met een grote schuur erachter en een winkel ervoor in 1972. Naast smid is Piet ook installateur, dus overdag is hij regelmatig naar klanten. Roelie staat dan in de winkel en daarnaast is ze huismoeder, dus ook zij heeft de handen vol. Een aantal jaren heeft Piet nog samen met zijn zoon Bert de zaak gerund, maar inmiddels is Piet met pensioen en komt hij meer toe aan zijn hobby’s, zoals vissen en dammen. Ook is hij jarenlang hoefsmid geweest bij het Concours Hippique in de voormalige Prins Bernhard Hoeve. Samen een fietstochtje maken is ook favoriet. Roelie is jarenlang lid van de fietsclub en gaat graag naar gymnastiek bij ZGV. Daarnaast is Roelie jarenlang actief bij de vrouwenbond. 

Piet en Roelie zijn vaak met de kinderen op vakantie geweest naar Oostenrijk en gaan in latere jaren vooral met de caravan in Nederland op pad. In de vrije tijd wordt/werd altijd fanatiek gesjoeld en Yahtzee gespeeld in huize Tissingh. Het echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van burgemeester Marcel Thijsen, die het paar namens de gemeente Tynaarlo heeft gefeliciteerd.