Het echtpaar Warners kreeg bezoek van burgemeester Thijsen. (foto: Persbureau Drenthe)
Het echtpaar Warners kreeg bezoek van burgemeester Thijsen. (foto: Persbureau Drenthe)

Hans en Annie Warners vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

VRIES - Hans Warners en Annie Wolters uit Vries hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

Hans gaat na de lagere school naar de HBS in Assen en Annie naar de huishoudschool in Vries. Op 20 december 1963 geven ze elkaar het jawoord. Ze krijgen twee zoons: Peter en Harry. Hans werkt ruim 26 jaar bij de Varios-fabriek in de Groningse wijk Helpman: eerst als chemisch analist en later als productieleider van de afdeling laselektroden. Annie is thuis de zorgzame moeder en huisvrouw. Midden jaren ‘80 wordt Varios overgenomen door het Esab-concern uit Zweden en wordt de productie verplaatst naar Utrecht. Daarheen verhuizen zien Hans en Annie niet zitten en Hans wordt werkloos. Daarna wordt Hans conciërge op basisschool De Vijverstee in Vries, waar hij nog bijna elf jaar werkt.

In 2007 wordt het gezin zwaar getroffen door het overlijden van Peter. Vorig jaar slaat het noodlot weer toe en moeten ze ook Harry missen. Hans en Annie hebben geen keus en moeten samen verder en steunen elkaar daarin ontzettend goed. Na vier jaar aan de Groningerstraat in De Punt en bijna 56 jaar aan de Blauwpotskamp in Vries wonen ze sinds eind september aan de Sprikkenveen in Vries. Als hobby heeft Hans vooral biljarten en dat gaat hem nog steeds goed af. Bij alle voorwedstrijden en daarna de eventuele finales is zijn Annie de vaste supporter.

Het echtpaar heeft vanmiddag bezoek gehad van burgemeester Marcel Thijsen, die het paar namens de gemeente Tynaarlo heeft gefeliciteerd.