Een rondleiding door de museumtuin van De Buitenplaats in Eelde behoort tot de mogelijkheden.
Een rondleiding door de museumtuin van De Buitenplaats in Eelde behoort tot de mogelijkheden. (Eigen foto)

April is culturele actiemaand voor senioren in Drenthe

Algemeen
Gekleurd Grijs weer van start

TYNAARLO - Speciaal voor senioren wordt in Drenthe in april de culturele actiemaand Gekleurd Grijs georganiseerd. Een maand met voorstellingen, lezingen, rondleidingen en creatieve workshops bij musea, kunstenaars en culturele instellingen verspreid over de hele provincie. 

In de gemeente Tynaarlo bieden vijf organisaties speciale activiteiten aan. Zo kunnen 60-plussers op 18 en 25 april een open dansles volgen bij het Danskwartier in Zuidlaren. Er komen verschillende dansstijlen en muziekgenres aan bod. In Mfc De Ludinge in Zuidlaren vindt op 12 april een workshop mandala en zendoedelen plaats, georganiseerd door VU Zuidlaren. Met passer en liniaal worden strakke patronen gemaakt die na het inkleuren een kleurrijk kunstwerk vormen. Op 18 april is er in Cultureel Centrum De Notenkraker in Paterswolde een workshop collage maken. Afgedankte tijdschriften worden omgetoverd tot verrassende creaties. 

Het produceren van kleding heeft grote impact op het milieu. Plaats de Wereld organiseert op 5 april in Vries een avond met een kledingruilbeurs, miniworkshops en praktische tips om bewuste kledingkeuzes te maken. In Museum De Buitenplaats in Eelde zijn de gehele maand verhalenvertellers te vinden. Ook worden er verschillende rondleidingen door de museumtuin georganiseerd. En kunstenaar Femke van Dam voert geïnteresseerde senioren op 14 april mee langs haar landschapskunst in de Tuin van de Tijd in Bunne.

April staat bij meerdere organisaties in de provincie Drenthe in het teken van culturele activiteiten voor senioren. Op de website gekleurdgrijs.nl is alle informatie te vinden. Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Het volledige programma en reserveringsinformatie is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl