Afbeelding

Voorjaarsmarkt in hartje Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De Zuidlaarder Voorjaarsmarkt vindt op woensdag 10 april voor de 69e keer plaats op de Brink tussen de Marktstraat en de Brink Z.Z. 

Bezoekers kunnen uitkijken naar een grote selectie paarden en een breed aanbod aan bloemen, planten en perkplanten. Daarmee wil de gemeente Tynaarlo meer aansluiten bij het gevoel van een voorjaarsmarkt. Ook zijn er extra activiteiten voor jong en oud. De markt is bovendien de eerste paardenmarkt van het jaar in Noord-Nederland. Vorig jaar werden er 198 dieren aangevoerd en vanuit het binnen- en buitenland is er veel belangstelling voor deze markt, die tussen 6.00 en 12.00 uur te bezoeken is. 

Tijdens de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt worden niet alleen paarden verhandeld, maar er is ook een warenmarkt met zo’n 35 kramen. Naast de ‘reguliere’ marktkramen staan er ook kramen met (vaste) planten en struiken. Dit jaar is er extra ruimte gemaakt voor bloemen, planten en perkplanten. De warenmarkt begint om 8.00 uur en sluit rond 17.00 uur. Daarnaast kan een fietstocht van 20 of 40 kilometer door Zuidlaren en omgeving gefietst worden en start om 13.00 uur een groepsfietstocht van 20 kilometer met de buurtsportcoaches van de gemeente Tynaarlo op de Brink in Zuidlaren. Dit is tevens de aftrap van het fietsseizoen vanuit Doortrappen Drenthe, een project van de provincie Drenthe.

Daarnaast kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur kijken en luisteren naar mini-optredens van twee muzikanten uit Zuidlaren en Vries bij de Keet van Tynaarlo. Ook de cultuurcoaches en de jongerenraad Jong Tynaarlo zijn aanwezig. Iedereen is welkom voor koffie of thee en een goed gesprek bij de Keet. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur op een rodeostier rijden, een Berend Botje-speurtocht doen in het centrum en een (gezamenlijk) kunstwerk maken bij de stand bij de poffertjeskraam.