Dave Meijerink (63) pakt de leiding in de Special finale in Vries. Henry van der Steen (2) en Romano Hummel (666) proberen bij te blijven
Dave Meijerink (63) pakt de leiding in de Special finale in Vries. Henry van der Steen (2) en Romano Hummel (666) proberen bij te blijven (foto: Baansport Fansite.nl)

Grasbaanseizoen van start met mooie wedstrijden in Vries

Algemeen

VRIES - Dave Meijerink heeft zondag in Vries de eerste ronde van het Dutch Open Grass Track bij de Solo’s gewonnen. Meijerink wist Romano Hummel twee keer te verslaan, en was dus in de finale ook de betere. Bij de zijspannen was de combinatie van Wilfred Detz en Bridget Portijk de sterkste.

De organisatie moest de Open jeugd-nationaal races op zaterdag afblazen door de aanhouden de regen. De wedstrijden op zondag gingen wel door en trokken ongeveer 2500 toeschouwers. 

Voor Dave Meijerink zal het dit jaar gaan om het prolongeren van de Nederlandse titel, en zal het voornamelijk tussen Meijerink en Romano Hummel gaan dit seizoen. Tijdens het eerste onderlinge duel wist Hummel hem wel te verslaan. In het tweede duel ging Meijerink er echter met de overwinning vandoor.

In de finale wist Meijerink gelijk kopstart te pakken, en kwam Hummel wat minder weg. De sterk rijdende Henry van der Steen lag aanvankelijk eerst tweede, maar werd ingehaald door Hummel. Meijerink wist de finale met de leidende positie uit te rijden en hiermee gelijk een puntje voorsprong op Hummel te pakken.

De finaleheat werd een compleet Nederlands feestje met William Kruit netjes op een vierde plek. Neefje van Romano, Nigel Hummel, gaat steeds sneller en sneller en werd vijfde. Jarno de Vries completeerde de finale op zes. Mika Meijer moest na een crash in zijn derde heat helaas afhaken met een pijnlijke schouder.

Bij de Zijspannen gingen alle heats en de finale naar de nieuwgevormde combinatie van Wilfred Detz en Bridget Portijk. Op het podium stonden daarnaast twee Engelse combinaties. Mitchel Godden en Paul Smith kende de nodige pech gedurende de wedstrijd, maar in de finale liep alles weer op rolletjes. Josh Goodwin en Scott Goodwin pakten de derde plek.

De Standaard 250cc werd gewonnen door Gert-Jan Valk. Hij troefde Tonny Blok en Stef Hamstra af. Jan Okke Loonstra ging met de overwinning in de Standaard 500cc aan de haal. Hij werd op een tweede plaats gevolgd door Thys van Hyum. Lokale held Frank Hamming werd derde. 

De Veteranenklasse was nieuw dit jaar Christiaan Schoo wist deze wedstrijd op zijn naam te zetten. Gerard Bijlsma werd tweede en Durk de Vries ging met de derde plaats aan de haal.