Eigenaren AnneBart en Anja Bolt van Zuivelhoeve Zuidlaren zijn trots op hun finaleplek.
Eigenaren AnneBart en Anja Bolt van Zuivelhoeve Zuidlaren zijn trots op hun finaleplek.

Zuivelhoeve Zuidlaren finalist beste kaasspeciaalzaak

Algemeen

ZUIDLAREN - AnneBart en Anja Bolt, eigenaren van Zuivelhoeve Zuidlaren, behoren tot de beste kaasspeciaalzaken van Nederland en mogen dat bewijzen in de finale voor de Nationale Competitie Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak.

Gepassioneerde ondernemers hebben hun liefde voor eten en vakmanschap in de strijd gegooid voor de Nationale Competitie Foodspecialiteiten 2024. De winkel is door een kritische vakjury beoordeeld op visie, onderscheidend vermogen, assortiment, productkennis en hygiëne en kreeg bezoek van mystery shoppers. Beide jury’s concludeerde dat Zuivelhoeve Zuidlaren doorgaat naar de finale. ,,Twee jaar geleden zijn we al uitgeroepen tot beste Foodspeciaalzaak Categorie Speciaalbier en nu gaan we voor het grote geheel.’’

Tijdens de competitie van Stichting Foodspecialiteiten Nederland, onderdeel van Vakcentrum, strijden winkels voor een titel in de categorieën: Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak, Nederlands Beste Foodspecialist Buitenlandse Kaas en Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie. ,,Vanaf nu gaan we de finaleronde in, waarin we de lat nog hoger zullen leggen voor onszelf’’, aldus een trotse AnneBart en Anja. ,,Mede door ons topteam zijn we zo ver gekomen en gaan wij het afmaken ook.’’ De uitslag zal op maandag 3 juni, tijdens een feestelijke avond in Nijkerk, bekend worden gemaakt.

Het grote assortiment gebrande noten, kazen en het zelf geselecteerde en uitgelezen wijn- en speciaalbier assortiment kan worden bewonderd bij Zuivelhoeve Zuidlaren aan de Stationsweg 20a in Zuidlaren.