Doede en Giena ter Veld uit Eelde kregen op hun trouwdag burgemeester Thijsen op de koffie. (foto: Persbureau Drenthe)
Doede en Giena ter Veld uit Eelde kregen op hun trouwdag burgemeester Thijsen op de koffie. (foto: Persbureau Drenthe)

Doede en Giena ter Veld vieren briljanten huwelijk

Algemeen

EELDE - Doede ter Veld en Giena Luikinga hebben donderdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren daarmee hun briljanten huwelijk. 

Doede en Giena kwamen elkaar tegen aan de Terborchlaan in Eelderwolde, waar hun ouders tegelijkertijd naar toe verhuisden. Giena kwam met haar ouders uit de stad Groningen en Doede met zijn ouders uit het Zuideinde van Eelde. Ze kwamen op ongeveer tweehonderd meter van elkaar te wonen, dus het was niet zo moeilijk om contact met elkaar te maken. Beiden werkten ze in het kledingvak. Zo werkte Giena in Groningen als calculatrice en als verkoopster in een winkel. Toen de twee elkaar ontmoetten, was dit onderwerp natuurlijk een klik waarover ze met elkaar konden praten.

Na hun huwelijk op 25 april 1959 deed Giena veel aan handwerken en bloemschikken en ze nam de zorg voor de kinderen op zich als die uit school kwamen. Doede had een kleermakersopleiding gehad en werkte daarmee in de Groninger confectie in verschillende functies. Door zijn ambitie volgde hij meer opleidingen in de vorm van creativiteit en bestuursopleidingen en werd hij uiteindelijk ontwerper van vrijetijdskleding. Doede werkte ook vijftien jaar lang in Duitsland. Destijds woonde het gezin in Dinxperlo op de grens met Duitsland, waar ze in totaal 35 jaar woonden. Omdat Doede van oorsprong een Eeldenaar is zijn ze uiteindelijk toch weer naar Eelde gekomen. 

In zijn vrije tijd en voor de ontspanning ging Doede graag met de racefiets op pad. Samen kegelden ze jaren bij een kegelclub in Dinxperlo, waar ze wekelijks naar toe gingen. De kinderen, kleinkinderen en twee achterkleinkinderen wonen allemaal in de omgeving, tot groot genoegen van het echtpaar Ter Veld, die het fijn vindt om in de omgeving van de familie te wonen. 

Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Marcel Thijsen, die het paar namens de gemeente Tynaarlo heeft gefeliciteerd.