Het jubilerende echtpaar Klok uit Yde kreeg burgemeester Thijsen van Tynaarlo op de koffie. (foto: Persbureau Drenthe)
Het jubilerende echtpaar Klok uit Yde kreeg burgemeester Thijsen van Tynaarlo op de koffie. (foto: Persbureau Drenthe)

Theo en Baukje Klok vieren hun briljanten huwelijk

Algemeen

YDE  - De 84-jarige Theo Klok en zijn twee jaar jongere vrouw Baukje Pijlman uit Yde hebben vandaag een bijzondere mijlpaal bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren hun briljanten huwelijk.

Theo Kolk groeide op op een boerderij in Assen. Na zijn lagere school en elektra op de LTS, kwam hij erachter dat de weg- en waterbouw hem meer interesseerde. Na anderhalf jaar bij de firma Trip op een bulldozer te hebben gewerkt, ging hij in dienst en kwam bij de genie (onderdeel binnen de krijgsmacht), als bulldozer-, grader- en kraanmachinist. Na de diensttijd ging Theo eerst aan de slag in de wegenbouw, waar hij de MBO-opleiding tot machinist deed. Later ging hij ook nog aan de slag bij de Hanab en de Stevin-groep. 

Baukje groeide eveneens op in Assen. Ze deed de huishoudschool en volgde het v.g.l.o. (voortgezet gewoon lager onderwijs). De plattelandsvrouwen en verschillende cursussen leerden haar veel hobby’s, waaronder glas graveren, kantklossen, haken en breien. De twee trouwden in 1959 met elkaar en samen woonden en werkten ze door heel Nederland, wonend in een salonwagen die altijd bij het werk stond, een prachtige tijd voor het echtpaar. Toen het echtpaar zich vestigde in Yde werd hun gezin uitgebreid met twee zonen, die nu beiden vrachtwagenchauffeur zijn. 

Theo Klok besteedt zijn vrije tijd graag aan biljarten, klootschieten en het verzamelen van postzegels en munten. Ook is hij sinds de oprichting in 1995 met veel plezier voorzitter van de plaatselijke klootschietvereniging. De favoriete hobby van Baukje is beren maken: zeker honderd zijn er van haar hand gekomen. Ze doet het nu wat rustiger aan, maar er wordt nog steeds stevig op los gehaakt en geknipt.

Het jubilerende echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van burgemeester Marcel Thijsen, die hen namens de gemeente Tynaarlo heeft gefeliciteerd.