Afbeelding

REUZ 1 onderuit in eerste wedstrijd van 2023

Sport

VRIES - De zaalvoetballers van zvv REUZ zijn het voetbaljaar 2023 slecht begonnen. In eigen huis verloor de ploeg van Mike Baalmans van medesubtopper Westerkwartier. Daarmee haken de Vriezenaren voorlopig af voor de bovenste plaatsen in de Topklasse F.

Zoals eigenlijk elke ontmoeting tussen beide ploegen waren de teams ook vrijdag weer aan elkaar gewaagd en was het vooral spannend. Het was REUZ dat in de beginfase de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in een treffer van Tim van Huffelen die raak schoot uit een vrije trap. 

Hierna kwam de fusieploeg uit Boerakker, Nuis en Niebert beter in z’n spel. Het was wachten op de gelijkmaker en die viel in de slotminuut van de eerste helft. De inzet belandde op de paal en vervolgens was de uitstekend keepende Alex Dussel (hij vervangt de geblesseerde Rolf van Wijk) kansloos op de rebound van Joey Hummel.

Na rust was het vooral een tactische wedstrijd met van beide kanten enkele speldenprikjes. Met nog zo’n tien minuten op de klok prikte Westerkwartier toch weer raak via Rick Renkema. Het opportunistische vervolg van de REUZen kreeg vijf minuten voor tijd vervolgens nog een tik. Wederom Renkema gooide het duel in het slot met de 1-3. Met een meespelende goalie werd het door Patrick Steenbergen nog 2-3, maar deze treffer was enkel voor de statistiek.

Op 6 februari is er voor REUZ een nieuwe kans op drie punten. Op maandagavond moet er in Leek worden aangetreden tegen Leekster Eagles 2.