Afbeelding

Korfballers Ritola boeken fraaie overwinning op Drachten

Sport

DRACHTEN - De korfballers van Ritola uit Zuidlaren hebben zaterdag een mooie overwinning geboekt: in en tegen het sterker geachte Drachten werd het 17-20.

Met nog drie wedstrijden te gaan is het voor de Zuidlaarders zaak om punten te verzamelen. Gelukkig is Hylke van Gorkum weer fit en dat kwam goed van pas in het begin van de eerste helft. Na nauwelijks twee minuten had hij al twee keer gescoord. De dames van Drachten wilden echter niet meewerken aan dit feestje en na vijf minuten was de stand weer in evenwicht: 2-2. Halverwege de eerste helft stond er 5-5 op het scorebord en via 6-6 werd de rust bereikt bij een 8-7 stand in het voordeel van Drachten.

Na de rust bracht de thuisploeg de stand meteen op 9-7. Via 10-8, 11-9, 12-10 en 13-11 bleven de Friezen steeds in het voordeel, maar vanaf dat moment leek Ritola vleugels te krijgen en met gaaf aanvalsspel werd via 13-13 een 15-18 score tussenstand op de klok getoverd. Met nog vier minuten te spelen was de zege daarmee praktisch een feit. Het werd uiteindelijk 17-20 voor de Drentse gasten. Doelpuntenmakers waren Hylke van Gorkum 7, Roy Terpstra 4, Saskia Gubler 2, Melvin Spoelder 2, Mandy Terpstra 2, Tessa Doedens 1, Britt Terpstra 1 en Stan Terpstra 1.

Op zaterdag 9 maart komt Dindoa uit Ermelo op bezoek. De wedstrijd in sporthal De Zwet begint om 18.30 uur.