Afbeelding

Korfballers Ritola winnen thuis van ODIK

Sport

ZUIDLAREN - De korfballers van Ritola uit Zuidlaren hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen ODIK uit Barneveld met 24-21 gewonnen.

Dit was een mooie opsteker voor de ploeg, want het ging de laatste tijd niet goed met Ritola. Vooral de vele blessures waren hieraan debet. Een redelijk herstel van Hylke van Gorkum en het heroptreden van de oude coach Niels Tamminga zorgden afgelopen weekend voor wonderbaarlijk herstel. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd scoorde Ritola vier maal, waar ODIK twee doelpunten tegenover wist te zetten: 4-2. Halverwege stond er 8-4 op het scorebord en via een 13-8 tussenstand werd de rust bereikt bij 15-11.

Wie rekende op een grote overwinning kwam echter bedrogen uit, want na 16-12 kwam ODIK stap voor stap dichterbij en via 19-17 en 20-18 werd het zelfs met 20-20 een gelijkopgaande strijd. Gelukkig scoorden op dat moment Stan Terpstra en Hylke van Gorkum, waardoor het 22-20 werd. ODIK maakte er met nog zes minuten te spelen 22-21 van, maar Roy Terpstra en Melvin Spoelder maakten met een score uit een vrije bal en een strafworp een einde aan de spanning: 24-21. De twee ingrepen van de goed leidende scheidsrechters onderstreepten het vaak te fysieke spel van de tegenstanders.

Doelpuntenmakers; Melvin Spoelder 7 , Hylke van Gorkum 6, Stan Terpstra 4, Roy Terpstra 3, Mandy Terpstra 2, Tessa Doedens 1 en Saskia Gubler 1. Over twee weken staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Op zaterdag 2 maart speelt Ritola uit tegen Drachten, de wedstrijd begint om 20.15 uur.