Bert Ridderbos en Linde Nijland.
Bert Ridderbos en Linde Nijland.

Concert Linde Nijland en Bert Ridderbos in Bartholomeuskerk Noordlaren

Algemeen

NOORDLAREN - Folkzangeres Linde Nijland en multi-instrumentalist Bert Ridderbos verzorgen op zondag 19 september het openingsconcert van het nieuwe muziekseizoen in de Bartholomeuskerk in Noordlaren.

Ook vorig jaar zouden Nijland en Ridderbos al optreden in de Noordlaarder kerk, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. Nu kan het concert wél doorgaan, zij het nog altijd met coronamaatregelen. Zo treden Nijland en Ridderbos op 19 september tweemaal op in de Bartholomeuskerk: om 10.30 uur en om 13.00 uur. Bij beide concerten zijn dertig bezoekers welkom. Zij kunnen een kaartje reserveren via info@noordlarenmuziek.nl of dirkherman@gmail.com.

Intussen wordt de nieuwe cd Ten years van Linde Nijland en Bert Ridderbos de hemel ingeprezen. Het album werd genomineerd voor de prestigieuze Preis der Deutschen Schallplattenkritik. Uiteraard zal het duo tijdens het concert in de Bartholomeuskerk nummers van deze cd ten gehore brengen. Eerder noemde het muziektijdschrift Heaven Linde Nijland al ‘de beste folkzangeres van Nederland’ en Bert Ridderbos werd door het toonaangevende Britse tijdschrift fRoots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid.