Het middenbouw niveau 4 team. met van links naar rechts:
Emily Jooste, Laure Doornbos, Annabell Victor, Isa Ganzevles, Nine Velvis en Elin Sloots
Het middenbouw niveau 4 team. met van links naar rechts: Emily Jooste, Laure Doornbos, Annabell Victor, Isa Ganzevles, Nine Velvis en Elin Sloots (Eigen foto)

Turnsters SUIZ op het podium

Algemeen

BEILEN - Turnsters van SUIZ uit Zuidlaren zijn tijdens de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de turnsters van Drenthe-Noord in Beilen in de prijzen gevallen.

In de eerste wedstrijd van de dag kwam het bovenbouw Supplement E-team in actie. Dit team wordt gevormd door Breagha Salmond, Sophie Niemeijer, Hiske Doesburg, en de turnsters van SVT Tynaarlo Lieselotte Vos en Nora Pesman. Het team turnde sterk en wist met grote voorsprong te winnen. De turnsters mochten dan ook de gouden medaille in ontvangst nemen. Individueel wist Hiske Doesburg een foutloze wedstrijd neer te zetten bij de categorie jeugd en kreeg nogmaals het goud omgehangen. Ze werd eerste op brug, balk en vloer en tweede op sprong. Bij de junioren wist ook Breagha Salmond het goud te bemachtigen. Ze turnde een eerste plaats op de brug, een tweede plaats op sprong en een derde plaats op vloer. Sophie Niemeijer werd netjes negende met een eerste plaats op de balk. 

In de tweede wedstrijd kwam het team Middenbouw 4 in actie. Het team wordt gevormd door Annabell Victor, Emily Jooste, Elin Sloots, Laure Doornbos, Nine Velvis en Isa Ganzevles. Annabell Victor raakte helaas geblesseerd bij de laatste training en kon daardoor niet meedoen. Op elk toestel werden wat foutjes geturnd. Wel hebben ze nieuwe elementen laten zien en dit lukte goed. Als team mochten zij het zilver in ontvangst nemen. Individueel eindigde Elin Jooste op de eerste plaats. Zij werd eerste op sprong, brug en balk. Isa Ganzevles werd zevende, Emily Jooste negende, Laure Doornbos tiende en Nine Velvis 19e.

Het was een zeer geslaagde en gezellige wedstrijddag voor de turnsters van Suiz. De volgende wedstrijd is in mei, dan vindt het provinciale kampioenschap teams plaats waarvan de doorstroming nog onbekend is.