Hanneke Rouw.
Hanneke Rouw.

Hanneke Rouw en Anton Mecht Spronk spelen in Bartholomeuskerk

Algemeen

NOORDLAREN - De Bartholomeuskerk in Noordlaren is op zondag 27 februari het decor van een celloconcert. De cellisten Hanneke Rouw en Anton Mecht Spronk spelen drie cellosuites van Johann Sebastian Bach en een sonate voor twee cello’s van Luigi Boccherini.

Hanneke Rouw begon op achtjarige leeftijd met cellospelen. Op haar zestiende gaf ze haar eerste soloconcert; in hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Rouw speelt op een prachtige Duitse cello uit het begin van de 20e eeuw. Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument. Hanneke Rouw treedt in binnen- en buitenland op met tournees en losse concerten.

De Duitse cellist Anton Mecht Spronk heeft sinds zijn 19e talloze internationale prijzen gewonnen. Hij geeft wereldwijd als solist en als kamermusicus concerten in topzalen, bijvoorbeeld in het Concertgebouw, de Tonhalle in Zürich, Carnegie Hall, het Seoul Arts Center en de Berliner Philharmonie. Ook Spronk bespeelt een bijzonder instrument: hij heeft een in 1865 gebouwde cello in bruikleen uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Het concert van Hanneke Rouw en Anton Mecht Spronk in de Bartholomeuskerk begint op 27 februari om 10.30 uur. Na afloop kan men gratis een kop koffie of thee drinken in het tegenover de kerk gelegen dorpshuis De Hoeksteen. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Reserveren kan via info@noordlarenmuziek.nl.