Afbeelding

Nieuwe locatie Zomerzinnen op FestiValderAa

Algemeen

ZEEGSE - Zomerzinnen wordt op 1, 2 en 3 juli gepresenteerd in ‘Heideway’ (Fletcher Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen) in Zeegse. Het literatuuronderdeel van FestiValderAa moest worden verplaatst omdat de zaal van restaurant De Drentsche Aa in Schipborg vanwege brandschade niet beschikbaar is. 

De organisatie is blij dat er een andere locatie is gevonden waar na Zomerzinnen op vrijdag- en zaterdagavond ook ‘Extravaganza -Burlesque’ van Blond & Blauw Theaterproducties zal worden opgevoerd. Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de website van FestiValderAa. Bij aanschaf van kaartjes voor twee of meer Zomerzinnen-voorstellingen op dezelfde dag ontvangt men 15 procent korting.

Vrijdagavond bijt Auke Hulst het spits af in ‘Heideway’. In zijn voorstelling ‘Reiziger van het Ruige Land’ duikt de schrijver en muzikant in zijn Groningse verleden, en in de verre reizen die uit dat verleden zijn voortgekomen. Joep van Ruiten interviewt Erik Harteveld over ‘Het verloren kind’.

Zaterdagmiddag is Annet Schaap te gast, schrijfster van ‘De Meisjes, zeven sprookjes’ dat is bekroond met de Bronzen Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek in de categorie 12 tot 15 jaar. Haar debuut ‘Lampje’ kreeg onder meer de Gouden Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs en de Vlaamse Boekenleeuw. Martijje komt naar Zomerzinnen samen met haar vierkoppige band. Zij wisselt nummers van haar cd ‘Zicht’ af met korte verhalen over haar leven als moeder en muzikant. ‘s Avonds wordt Libris Literatuur Prijs-winnaar Mariken Heitman geïnterviewd door Annette Timmer. Haar tweede roman ‘Wormmaan’ is een verhaal over erwten, dwergolifanten, eilanden en een universele denkfout.

Zondagmiddag treden auteur Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel op met ‘Montere weemoed’, een must voor liefhebbers van literatuur, het Nederlandstalige lied en poëzie. Verhalen met een zachte glans van melancholie. Over donker en bitter gemoed, de lichtpuntjes in het bestaan en dat alles gebracht met een grote glimlach.

Meer informatie over het programma van Zomerzinnen is te vinden op www.zomerzinnen.nl en www.festivalderaa.nl.

!