FestiValderAa heeft ook dit jaar weer een gevarieerd muziek- en theaterprogramma.
FestiValderAa heeft ook dit jaar weer een gevarieerd muziek- en theaterprogramma.

FestiValderAa maakt volledige programma bekend

Algemeen

SCHIPBORG - Het programma van FestiValderAa is compleet. Het festival wordt op 30 juni geopend met een jubileumavond met niemand minder dan Frank Boeijen, het Noordpool Orkest en De Baron.

Met vijf jonge muzieksolisten uit Noord- en Oost-Nederland die niet gewend zijn om in hun streektaal te zingen, gaat het Noordpool Orkest op zoek naar wat streektaal hun muziek brengt en hoe de streektaal muziek innoveert. Het resultaat tonen ze op donderdag 30 juni met Elske DeWall, Inge van Calkar, Sanneke van der Meulen en anderen.

Tijdens FestiValderAa zijn er op verschillende plekken in en rondom Schipborg theatervoorstellingen te zien. Zo zijn er vanaf 6 mei kaarten verkrijgbaar voor voorstellingen van onder andere Jasper van der Veen, YoungGangsters, Zuhause, De Schone Compagnie, Het Tuintheater en De Noorderlingen. De fiets- en wandelroute zijn gevuld met voorstellingen van Loods13, Power to the Pipo, Danshuis Noord, Hoofdletter F en TAMAR.

Het reeds bestaande muziekprogramma is aangevuld met een diverse line-up: Faske, Silver Lake, Benjamin Fro, Joe Buck, Komodo, Power to the Pipo, Pieter van der Zweep, DJ Peter Mans en Douwe Doorduin.

Naast de reguliere programmering is er op het festival nog genoeg te ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een heuse Poppendokter (theatervoorstelling en workshop), een knutselkeet en kan er worden gespeeld bij het programma van Staatsbosbeheer. Daarnaast zijn er kunstwerken en activiteiten rondom het thema ‘Mens & Natuur’. Uiteraard kunnen natuurliefhebbers en wandelaars ook dit jaar weer deelnemen aan de Vroege Vogeltocht, de Schemertocht en de Dagdromerstocht.

Sinds 2021 is Zomerzinnen een vast onderdeel van FestiValderAa. Stichting Literaire Activiteiten in Drenthe, waar Zomerzinnen onder valt, verzorgt van 1 tot en met 3 juli een gevarieerd literatuurprogramma voor een breed publiek. In restaurant De Drentsche Aa brengt Auke Hulst zijn voorstelling ‘Reiziger van het Ruige Land’, Annet Schaap vertelt over haar succesvolle sprookjes ‘Lampje’ en ‘De meisjes’, Erik Harteveld wordt geïnterviewd over zijn nieuwe novelle ‘Het verloren kind’ en Martijje presenteert met haar band herkenbare liedjes en verhalen. Op zondag treden auteur Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel op met ‘Montere weemoed’.