Bewoners van de Kerkstraat plaatsten vrijdag afvalbakken langs de weg om het verkeer erop te wijzen dat hun inritten geen parkeerplaatsen zijn.
Bewoners van de Kerkstraat plaatsten vrijdag afvalbakken langs de weg om het verkeer erop te wijzen dat hun inritten geen parkeerplaatsen zijn.

Bewoners Kerkstraat Zuidlaren zijn verkeersoverlast in hun straat beu

Algemeen

ZUIDLAREN - Bewoners van de Kerkstraat in Zuidlaren hebben afgelopen vrijdag aandacht gevraagd voor de toenemende verkeershinder in hun straat. Ze plaatsten collectief afvalbakken met het opschrift ‘onze inrit is geen parkeerplaats, ook niet voor maar eventjes’ op hun opritten en een groot bord langs de weg waarop aangegeven wordt dat in de Kerkstraat eenrichtingsverkeer geldt. 

Het gedeelte van de Kerkstraat tussen de De Millystraat en de Brinkstraat ondervindt zeer veel overlast van automobilisten die menen dat er wel voor een inrit geparkeerd kan worden als ze de apotheek of een winkel willen bezoeken, en van automobilisten die even snel tegen het verkeer in willen rijden van de Brinkstraat naar de De Millystraat. De bewoners van de Kerkstraat zijn de gevaarlijke verkeerssituatie in hun straat meer dan beu. Ze vrezen voor ernstige ongelukken. ,,Want op de opritten van de huizen staan voortdurend foutparkeerders die bij het in- en uitparkeren gevaar en overlast opleveren voor buurtbewoners, hun (klein)kinderen, fietsers, wandelaars en andere automobilisten. Bovendien rijden auto’s en vrachtwagens in deze eenrichtingsstraat vaak met hoge snelheid tegen het verkeer in. Er wordt agressief gereageerd als buurtbewoners de automobilisten hierop aanspreken. Herhaaldelijk vinden in de straat aanrijdingen plaats waardoor de buurtbewoners meerdere malen schade aan hun bezit hebben ervaren.”

Al in februari van dit jaar drongen de bewoners van de Kerkstraat er bij de gemeente Tynaarlo op aan om in te grijpen. Toenmalig wethouder Hanneke Wiersema kwam samen met een gemeenteambtenaar poolshoogte nemen en ze beloofden toen snel maatregelen te nemen. Sindsdien is echter niets aan de gevaarlijke verkeerssituatie veranderd, waardoor de buurtbewoners zich afgelopen vrijdag opnieuw genoodzaakt voelden aandacht te vragen voor de problemen in hun straat.