Afbeelding

Ritola boekt remise tegen CSL na bijzonder scoreverloop

Sport

ZUIDLAREN - De korfballers van Ritola hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen CSL uit Terwispel na een merkwaardig scoreverloop met 18-18 gelijk gespeeld.

CSL had de week ervoor met slechts 13-15 verloren van het roemruchte NIC uit Groningen, dus de Zuidlaarders waren op hun hoede. Tot halverwege de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op: 4-4. Helaas was Ritola daarna niet in staat te scoren, terwijl CSL wel zeven maal de trekker overhaalde, met een 4-11 tussenstand als gevolg. Na de thee lukte het evenwel vlot de 5-11 te maken. Na tien minuten was de stand met 9-14 nog uitzichtloos, maar Ritola vocht zich terug en met een scheidsrechterlijke beslissing in het voordeel van de thuisploeg stond er in minder dan een kwartier 17-14 op het scorebord.

Met nog zeven minuten te spelen scoorden de gasten weer en stond het 17-15. Het werd nog 18-16 en met de moed der wanhoop gooide CSL al zijn krachten in de strijd en wist zowaar nog twee maal prachtige doelpunten te maken, waardoor de uitslag op 18-18 werd bepaald.

Doelpuntenmakers waren Mandy Terpstra 4, Roy Terpstra 4, Tessa Doedens 3, Arjan Pot 2, Melvin Spoelder 2, Saskia Gubler 1, Lisa Huizinga 1 en Stan Terpstra 1.