Buurtteam Energie Zuidlaren heeft afgelopen winter 72 warmtescans uitgevoerd.
Buurtteam Energie Zuidlaren heeft afgelopen winter 72 warmtescans uitgevoerd.

Warmtescans Buurtteam Energie Zuidlaren oogsten veel lof

Algemeen

ZUIDLAREN - Buurtteam Energie Zuidlaren heeft in de afgelopen wintermaanden maar liefst 72 warmtescans uitgevoerd. Uit een enquête is gebleken dat bewoners erg tevreden waren over de uitvoering van deze gratis dienst.

Het verkrijgen van inzicht over waar in de woning ongewild warmte weglekt, het zoeken naar bevestiging of de isolatie wel goed is aangebracht en wat de feitelijke oorzaak is geweest van het hoge gasverbruik noemden bewoners als redenen om een warmtescan uit te laten voeren.

Grote tevredenheid was er over de uitvoering van de warmtescans en de kwaliteit van de rapporten. ,,Duidelijk en zeer volledig en voor een leek goed te begrijpen qua tekst en beeld”, aldus één van de respondenten.

Omdat de warmtescan voor iedereen gratis was, zagen velen dit als een uitgelezen kans om een goede indruk te krijgen van waar nog isolerende maatregelen uitgevoerd zouden moeten worden. Maar er was ook best bereidheid om iets te betalen, maar ‘dan moeten de kosten redelijk in verhouding zijn en ook verantwoord worden. Het mag absoluut geen drempel zijn’.

Vermeldenswaardig antwoord van een bewoner: ,,Bijzonder dat iemand deze klus klaart naast zijn gewone werk, zonder er zelf beter van te worden.” Daarmee raakte deze bewoner de kern van Buurtteam Energie Zuidlaren: het bieden van gratis informatie en advies aan iedere woningeigenaar over hoe die thuis energie kan besparen.

Sommige bewoners hebben door het verkregen inzicht meteen offertes gevraagd, dan wel meteen maatregelen genomen om het gasverbruik te verlagen. Daar zullen ze de komende jaren veel plezier aan beleven.

Voor meer informatie over Buurtteam Energie Zuidlaren kan men e-mailen naar buurtteamzuidlaren@gmail.com.